Freedom House відзначила успіхи України у боротьбі з корупцією

Freedom House відзначила успіхи України у боротьбі з корупцією

Загальний показник щодо корупції за рік в Україні покращився

Ситуація в Україні щодо боротьби з корупцією за рік покращилась. Про це йдеться у доповіді «Країни перехідного періоду – 2017» міжнародної організації Freedom House.

У той час, як в Україні поліпшилася ситуація з незалежністю судової гілки влади, корупцією та місцевої владою, показник активності громадянського суспільства зменшився за рахунок зростаючого впливу екстремістських груп, інформують правозахисники. 

«Ситуація в Україні продовжує покращуватися з 2016 року, але з’являються загрозливі сигнали, які можуть посприяти згортанню реформ, адже старі еліти протидіють встановленню підзвітної держави», – вказано у звіті.

Крім того, зазначено, що Білорусь також покращила показники. Три країни досягли найнижчої можливої позначки: Азербайджан, Туркменістан та Узбекистан.

Як повідомлялося, згідно зі звітом, представленим на сайті організації, за «шкалою демократії» від 1 до 7 (де цифра «1» представляє найвищий рівень демократії, а цифра «7» – найнижчий) Україна отримала оцінку 4,61. Цей показник значно перевершує оцінку РФ, Вірменії, Азербайджану та республік Центральної Азії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: