ФСБ не пускає українських консулів до Павла Гриба

ФСБ не пускає українських консулів до Павла Гриба

Консули прибули до управління ФСБ РФ в Краснодарському краї з метою зустрічі із ув’язненим, але їх не допустили до нього

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня - наступного дня після перетину ним кордону Білорусі - і досі не допустили до нього ні українських консулів, ні адвоката. Про це «Українській правді» повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

Він зазначив, що згідно з консульською конвенцієюміж Україною та РФ російські правоохоронні органи мали забезпечити доступ до затриманого адвоката протягом 4 днів. Однак і досі цього не зробили.

«Консули генерального консульства в Ростові-на-Дону 31 серпня та 1 вересня прибули до управління федеральної служби безпеки Російської Федерації в Краснодарському краї з метою зустрічі із ув’язненим», - повідомив він.

«Проте вони не були допущені до затриманого громадянина України, що є грубим порушенням консульської конвенції між Україною та Росією в частині щодо вимоги забезпечення російськими компетентними органами реалізації права консульської посадової особи відвідати затриманого. В тому числі й наданні йому необхідної правової допомоги не пізніше, ніж через 4 дні після арешту. А його, як повідомляється в офіційному повідомленні генеральному консульству України, було затримано 25 серпня», - сказав Кирилич.

Раніше повідомлялося, що зниклий в Білорусі син українського офіцера Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: