Гаррі Каспаров пояснив, чому при новому держсекретарі США із Росії можуть зняти санкції

Гаррі Каспаров пояснив, чому при новому держсекретарі США із Росії можуть зняти санкції
Гаррі Каспаров робить прогнози міжнародної політики США

США може зняти санкції якщо Трамп призначить пов’язаного із Росією топ-менеджера компанії ExxonMobil

Чемпіон світу з шахів, політичний діяч Гаррі Каспаров припустив, що якщо на посаду держсекретаря США буде обрано топ-менеджера компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона із Росії можуть зняти санкції. Про це він повідомив у своєму інтерв’ю «Обозревателю».

«Рішення Трампа висунути на пост держсекретаря Рекса Тіллерсона для мене було найпоказовішим з останніх подій. Треба пам'ятати, що держсекретар – це головна позиція в американському кабінеті, тобто людина, неофіційно займає перше місце в урядовій ієрархії», – зазначив Каспаров.

За словами Гаррі Каспарова, у Трампа був великий вибір кандидатів на цю посаду: низка республіканців від Мітта Ромні до Джона Болтона, що займають принципову позицію і вказують на Росію як на джерело головних проблем.

«Наприклад, Боб Коркер, багаторічний голова комітету з міжнародних відносин; Девід Петреус, чотиризірковий генерал, екс-глава ЦРУ – таких пошукати ще потрібно. Замість цього вибирається людина, виходець з ExxonMobil, головним досягненням якого є вміння укладати договори з Росією. Більш того, не так вже й багато в США бізнесменів, яким російський диктатор вручав би орден Дружби народів. Які ще потрібні свідчення досить близьких відносин з РФ?», – коментує політику нового президента Гаррі Каспаров.

«У цих умовах я все ж не уявляю собі можливості визнання США Криму російським, але, боюся, санкції при Тіллерсоні будуть зняті, - якщо, звичайно, не буде жорсткої позиції в Конгресі. При цьому важливо розуміти, що навіть при формальному збереженні санкцій президент США має право своїм одноосібним рішенням викреслювати якісь імена з списку санкцій», – зазначив можливий вектор зовнішньої політики США Гаррі Каспаров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: