«Газпром» виставив Україні попередній рахунок за газ

«Газпром» виставив Україні попередній рахунок за газ

Щоб відновити поставки, НАК «Нафтогаз України» повинен зробити передоплату

Російський газовий монополіст «Газпром» виставив попередній рахунок Україні за газ, для початку поставок необхідна передоплата. Про це повідомив глава «Газпрому» Олексій Міллер на прес-конференції за підсумками зборів акціонерів компанії.
«Попередній рахунок компанії НАК «Нафтогаз України» виставлений. Для того, щоб відновити поставки, НАК «Нафтогаз України» повинен всього лише зробити передоплату. «Газпром» гарантовано поставить нашим українським колегам газу стільки, скільки його буде оплачено», - заявив Міллер.
Він також зазначив, що Україні необхідно щодня закачувати в ПСГ 60 млн кубометрів газу, щоб до початку опалювального сезону накопичити 17 млрд куб. м.
«Ми дуже уважно стежимо за тим, як Україна веде закачування газу в свої підземні сховища. На жаль, а ми знаємо, що в попередні роки були проблеми із закачуванням в ПСГ України газу в необхідних обсягах. Так ось в 2016 році до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу в ПСГ склало вже більше 2 мільярдів 220 мільйонів кубометрів газу», - повідомив Міллер.
«Це означає, що Україна щодоби собі створює на найближче майбутнє ситуацію, коли щодоби до періоду закінчення закачування газу в ПСГ треба буде збільшувати добовий обсяг закачування. Зараз рівень закачування газу в ПСГ десь в районі 20 мільйонів кубометрів на добу. Так ось, щоб вийти на рівень 17 мільярдів кубів активного газу на початок опалювального сезону, на період закінчення закачування газу в ПСГ, Україна повинна вже щодоби закачувати майже 60 мільйонів кубометрів газу», - сказав глава «Газпрому».
Джерело: РИА Новости

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: