Генпрокуратура: Нацгвардійця підозрюють в умисному вбивстві італійського фотокора

Генпрокуратура: Нацгвардійця підозрюють в умисному вбивстві італійського фотокора
Заступник генерального прокурора Євген Єнін

У нас немає підстав не довіряти правоохоронним органам Італії, - заявив Єнін

Затриманого в Італії українського нацгвардійця підозрюють в умисному вбивстві італійського фотокореспондента Рокеллі.

Про це розповів журналістам заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає Еспресо.TV.

«У нас немає підстав не довіряти правоохоронним органам Італії. Кваліфіікація кримінального провадження, яке розслідується в Італії - це умисне вбивство журналіста Рокеллі», - сказав Єнін.

Як уточнив Єнін, за результатами розслідування в Україні, не встановлено жодної людини, яка може бути причетна до загибелі італійського журналіста та його російського напарника. Італійська сторона не зверталась з запитами про екстрадицію до українських правохоронних органів.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім. Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: