До справи Марківа, затриманого в Італії, підключилось МЗС

До справи Марківа, затриманого в Італії, підключилось МЗС
Консульство просить забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа

Справа про затримання Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини затримання громадянина України, дійсного військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа. Про це йдеться у повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України у Facebook.

Консульство також просить забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Консулом встановлено контакт з адвокатом затриманого та узгоджено алгоритм подальших дій. Рідні Марківа поінформовані про його затримання.

Справа про затримання громадянина України Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані, запевнили у відомстві.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї. Імені затриманого не називають.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

За словами Єніна, Генпрокуратура здивована затриманням Марківа. Він повідомив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: