Генпрокуратура офіційно викликала на допит Порошенка, Кличка, Яценюка, Турчинова та Парубія

Генпрокуратура офіційно викликала на допит Порошенка, Кличка, Яценюка, Турчинова та Парубія
Фото vistidp.com

ГПУ викликає на допит багатьох відомих політиків

Генеральна прокуратура вже направила президенту Петру Порошенку повістку на допит. Про це заявила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Президента України, як і інших політиків, викликають в Головне слідче управління Генпрокуратури протягом серпня поточного року. Дату виклику президента я не можу повідомити з етичних міркувань», - сказала вона.

За її словами, на допит викликають багатьох відомих політиків, але дати, коли їм треба з'явиться в ГПУ, різні.

«Викликаються вони на різні дати, оскільки слідчими мають бути взяти свідчення, певна інформація, яка повинна бути важливою для розслідування подій того часу, січень-лютий 2014 року. Викликаються як свідки, крім Петра Порошенка, ще й Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Віталій Кличко, Андрій Парубій, Геннадій Москаль. Чимало відомих політиків. Оскільки всі повинні бути рівні перед законом. Названные мною політики були активними учасниками подій Евромайдана 2014 року, вони можуть надати слідству важливу інформацію про події того часу. Запрошення на таку зустріч зі слідчими направили всім», - додала вона.

Раніше в АП заявляли, що Порошенко прибуде до слідчих Генпрокуратури для дачі свідчень у рамках розслідування злочинів, вчинених у січні-лютому 2014 року в відношенні активістів Евромайдана, після офіційного виклику на допит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: