Генпрокуратура відправила до суду справу Лавриновича

Генпрокуратура відправила до суду справу Лавриновича

Лавриновичу та іншим особам, які проходять у справі, загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна

Генеральна прокуратура України направила до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича, його заступника та директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України, яких обвинувачують у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України О. Лавриновича, його заступника та директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України, які обвинувачуються у скоєнні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол США) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи «Тимошенко проти України» в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю.Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт скеровано до суду сьогодні, 7 жовтня.
Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України, за якою кваліфіковано дії обвинувачених, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 серпня Генеральна прокуратура України заявила про завершення розслідування у кримінальному провадженні за підозрою міністра юстиції Олександра Лавриновича та високопоставлених чиновників Мін'юсту у скоєнні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: