Генпрокуратура завершила розслідування катастрофи літака Ан-26 з курсантами

Генпрокуратура завершила розслідування катастрофи літака Ан-26 з курсантами
Слідчі провели понад 150 експертиз у справі 
Фото: ДБР

До кримінальної відповідальності притягнуто шестеро осіб

Офіс генерального прокурора завершив досудове розслідування авіакатастрофи літака Ан-26 поблизу Чугуєва (Харківська область) 25 вересня 2020 року, тоді загинуло 26 військових. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора а також пресслужба ДБР.

У справі шість підозрюваних:

  • командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов (під особистим зобовʼязанням);
  • колишній командир військової частини А4104 Вʼячеслав Глазунов (під арештом у СІЗО) і два його заступники (в обох – нічний домашній арешт);
  • колишній керівник польотами на аеродромі «Чугуїв» Олександр Жук (під арештом у СІЗО);
  • на той час виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба (нічний домашній арешт).

Їх підозрюють у тому, що вони не забезпечили безпеку польотів, порушили правила підготовки та проведення польотів, а також у недбалому ставленні до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України).

Під час досудового розслідування виявили неналежну підготовку та затвердження документів щодо умов експлуатації літака з непередбаченим зльотом з «конвеєра». Також підозрювані неналежно контролювали рівень підготовки пілотів-інструкторів, навчальний процес і дотриманням заходів безпеки під час навчальних польотів.

Ці порушення мали системний характер і їх допустилися на стадії підготовки до польотів (оскільки на борту літака перебували люди, які взагалі не повинні там бути), на стадії польоту, який дозволили із порушенням правил експлуатації літака, а також на стадії, коли сталася кризова ситуація.

У прокуратурі наголошують, що керівництво польотів не вжило достатньо адекватних заходів, аби уникнути авіакатастрофи.

Днями правоохоронці оголосили підозри трьом українським військовослужбовцям у справі щодо авіакатастрофи літака Ан-26.

Зазначимо, «Укроборонпром» не знайшов порушень при ремонті літака Ан-26, який розбився у Чугуєві.

Літак Ан-26 ВПС України розбився увечері 25 вересня в Чугуєві, на його борту перебували офіцери та курсанти Харківського національного університету повітряних сил, загалом 27 осіб. Вижив тільки один курсант. Літак розбився під час посадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: