Генпрокуратура зняла підозру з охоронців Розенблата

Генпрокуратура зняла підозру з охоронців Розенблата
Борислав Розенблат

Статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися

 Генеральна прокуратура України зняла підозру з охоронців народного депутата України Борислава Розенблата.

Про це в ході засідання Солом’янського районного суду Києва оголосив прокурор Володимир Мусіяка.

«Ті обставини, які зазначені в повідомленні про зміну підозри, відрізняються від попередньої підозри лише тим, що до злочину, як встановлено слідством на даний момент, не причетні Ярощук та Адобаш, яким раніше повідомлялось про підозру. В інших обставинах все так само», - сказав Мусіяка.

Він уточнив, що статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися.

«Статті кваліфікації не змінені, єдине, що він тепер підозрюється у вчиненні злочину не в групі осіб, а особисто. І власне статті обвинувачення з цього приводу не змінились. Як була частина 4 статті 368 і частина 2 статті 369, так вони і залишились», - зазначив прокурор.

Як повідомляв «Главком», САП і НАБУ розслідують провадження стосовно народний депутатів Борислава Розенблата й Максима Полякова щодо видобутку бурштину. За інформацією НАБУ, детективи Бюро у співпраці з ФБР через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько $300 тис.

Суд частково задовольнив клопотання прокурорів про обрання Розенблату запобіжного заходу у вигляді застави і визначив її у розмірі 7 млн грн. 21 липня на Розенблата одягнули електронний браслет.

Читайте також матеріал «Главкома» П'ять найгучніших справ, які «зависли» в повітрі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: