Генштаб: Операція Об'єднаних сил на Донбасі почнеться із указом президента

Генштаб: Операція Об'єднаних сил на Донбасі почнеться із указом президента

У Генштабі очікують, що Порошенко підпише указ найближчим часом

Початок операції Об'єднаних сил на Донбасі буде санкціонований указом президента України, зазначив офіцер Управління правового забезпечення Генштабу Збройних сил України Юрій Бобров.

«Операція Об'єднаних сил розпочинається із введенням відповідного указу президента України - Верховного головнокомандувача про початок проведення операції», - сказав представник Генштабу на брифінгу з роз'яснення деяких положень закону щодо Донбасу в Києві у вівторок.

За його словами, відповідний указ глави Української держави може бути підписаний найближчим часом.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, кого може бути призначено командувачем Об'єднаних сил, Ю.Бобров сказав: «Такі кандидатури визначені, найближчим часом буде прийнято рішення головнокомандувачем ЗСУ - президентом України щодо призначення кандидатури командувача Об'єднаних сил».

При цьому представник Генштабу додав, що кандидатом є «бойовий генерал, який має бойовий досвід і який від початку збройної агресії РФ керував і керує збройними формуваннями».

Як повідомлялося, закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» набув чинності 26 лютого 2018 року.

28 лютого на прес-конференції «Виклики-2018» в Києві президент України Петро Порошенко заявив, що кандидатами на посаду керівника Об’єднаного оперативного штабу будуть бойові генерали, що мають досвід командування в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, і дві кандидатури вже є.

«Що стосується можливого кандидата на посаду керівника об'єднаного оперативного штабу, ви бачили, що я дав два тижні начальнику Генштабу та міністру оборони запропонувати мені кандидатури. Дві кандидатури вже готові. Я хочу, щоб цей перелік вичерпався і (тоді будуть озвучені – ред.)... це будуть бойові генерали, які мають досвід командування бригадами, з'єднаннями на сході держави, мають високий авторитет», - сказав 28 лютого Порошенко на прес-конференції, відповідаючи на запитання, які кандидатури розглядаються на посаду керівника Об'єднаного оперативного штабу.

Згідно із законом щодо Донбасу, стратегічне керівництво силами і засобами, які залучають до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент України за поданням начальника Генштабу.

Командувач Об'єднаних сил реалізовуватиме свої повноваження через Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Як повідомляв «Главком», Порошенко чекає пропозицій про зміну формату АТО на Донбасі і кандидатуру командувача об'єднаних сил.

20 лютого, стало відомо, що президент України Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу. 

Читайте також матеріал: Кінець АТО? Рада придумала, як повернути Донбас

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: