Геращенко обговорила з Британією пом’якшення візового режиму

Геращенко обговорила з Британією пом’якшення візового режиму

Також підіймались теми безпекової ситуації на Донбасі та порушення прав людини у Криму

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зустрілася з міністром Великої Британії у справах Європи та Америки Аланом Данканом. Про це вона повідомила у Фейсбуці.

«Обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, порушення прав людини в окупованому Криму. Закликала Велику Британію сприяти у звільненні заручників, залучити і включити всі можливі механізми, посередницькі зусилля. Говорили про миротворчу місію на Донбасі, про непристойність гібридноі російської пропозиції «миротворців», яка просто підміняє саму ідею миротворчої місії», — пише Геращенко.

Також  вона наголосила на позитивному аспекті — розумінні британським урядом нюансів і різниці між мандатом справжньої миротворчої місії і гібридною пропозицією Москви, направленою на замороження конфлікту.

Геращенко стверджує, що «Велика Британія активно підтримує проекти гуманітарного розмінування на Донбасі, а ВР, — зазначає вона, — в свою чергу, має якнайшвидше прийняти новий закон щодо гуманітарного розмінування».

Геращенко звернулася до міністра з проханням звернути увагу на скарги українців щодо безпідставних відмов в отриманні британських віз: «Ми маємо позитивний досвід безвізу з ЄС і мінімум порушень візових правил з боку українців в шенгенський зоні, тому думаю, варто говорити й про пом'якшення візового режиму з Британією. Очевидно, що це буде непростий і нешвидкий діалог, але варто його починати», — резюмує вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: