Глава ФФУ Павелко: Ліга Чемпіонів у Києві окупиться в тисячі разів

Глава ФФУ Павелко: Ліга Чемпіонів у Києві окупиться в тисячі разів
Фото з відкритих джерел

Призначення Києва господарем фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи - «неймовірна подія», вважає президент ФФУ

Андрій Павелко, президент Федерації футболу України, у своєму Facebook прокоментував рішення УЄФА щодо проведення у Києві фіналу Ліги чемпіонів 2017/2018.

«Сьогодні сталася неймовірна подія, яка буде назавжди вписана в історію нашої держави! Нам вдалося зробити те, що для більшості країн неможливо! Київ у 2018 році прийме фінал Ліги чемпіонів! Я неймовірно щасливий цьому досягненню, адже це вперше в нашій історії! В непростих умовах, в яких ми всі знаходимося, нам вдалося зробити божевільний крок вперед. Цей шлях був дуже непростим, але результат того вартий. Величезне спасибі Президенту Петру Порошенку за те, що надав максимальну допомогу, підтримав у всіх проблемних ситуаціях і щиро переживав перед винесенням рішення», - зазначив він.

За словами Павелко, на фінал Ліги чемпіонів в Києві не буде витрачено жодної копійки бюджетних коштів. «Цей захід може принести тільки додаткове фінансування нашій країні. Тому що приїде понад 70 тисяч осіб, понад 140 телекомпаній зі всього світу будуть транслювати цю подію. І ми зможемо показати всім нашу столицю і країну, це серйозний іміджевий проект. Зусилля окупляться в тисячу разів. Витратної частини практично не існує. "Олімпійський» провів фінал Євро-2012. Нових вимог по стадіону не пред'явлено. Є технічні моменти — по зоні гостинності, фан-зонах. Але УЄФА, Київ, федерація — кожен візьме на себе частину витрат. Це зовсім невеликі суми», - запевнив він.

Крім того, на спортивному сайті MatchDay головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков розповів про те, що може і повинен принести Україні фінал Ліги чемпіонів-2017/18 в Києві. «По-перше, у нас є для організації фіналу якщо не всі, то багато — стадіон, аеропорт, готелі. По-друге, фінал ЛЧ, як і Євро — це насамперед МОЖЛИВІСТЬ. Безумовно, цією можливістю можна розпорядитися погано або розпорядитися неправильно, неповністю — після 2012 року, який ми рятували, якщо пам'ятаєте, в національно-традиційному авральному порядку (тому що державна влада в 2007-09 рр. як слід відсвяткувала отримання турніру, а потім де-факто забула про нього!). Ну а крім прямих витрат, у Київ прибудуть тисячі, сподіваюся, багато тисяч туристів-уболівальників з грошима більшими, ніж у нас з вами (це снайочевидніша річ, але нагадувати постійно доводиться! В плані того, що частина цих грошей вони залишать тут — в кафе, пабах, ресторанах, готелях, магазинах і ще дещо-де!), є ще приємні риси та перспективи, які слід відпрацювати по повній програмі», - прокоментував він.

Франков також подякував усім, хто причетний до нової спортивної перемоги України на міжнародній арені: «Я і від свого імені, і від імені всіх, хто захоче приєднатися, кажу «дякую» всім, хто до цієї радісної події в тій чи іншій мірі причетний. Тим, хто просував і захищав наші інтереси, переконуючи людей в УЄФА, що Україна не тільки гідна, але і може, і повинна! Тим, хто готував неслабкий обсяг необхідної документації. Тим, хто пробивав і давав необхідні гарантії на рівні центральної та міської влади (звичайно, фінал ЛЧ це не чемпіонат Європи, але подія теж більш ніж значуще і тягне за собою купу різних зобов'язань континентального масштабу). Тим, хто деколи з останніх сил бився за безпеку наших стадіонів і за те, щоб якісь хворі не зірвали нам все в останній момент. І так далі... Навряд чи ви уявляєте, наскільки велика і складна була ця невидима робота».

Нагадаємо, 15 вересня 2016 року УЄФА вибрав Київ як господаря фіналу Ліги чемпіонів 2017/2018. Фінальний поєдинок найпрестижнішого клубного турніру Європи відбудеться 26 травня 2018 року, в суботу, на «Олімпійський».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: