Глава розвідки Швейцарії занепокоєний великою кількістю російських шпигунів в країні

Глава розвідки Швейцарії занепокоєний великою кількістю російських шпигунів в країні

Федеральна прокуратура Швейцарії веде слідство за кримінальною справою двох громадян Росії, підозрюваних у причетності до кібератаки на WADA

Шпигунство Росії в Швейцарії є значним, і воно зростає. Про це заявив глава швейцарської спецслужби на тлі двох великих справ російських агентів, які намагалися отримати дані на території Швейцарії.

«Я не можу надати багато деталей про російські заходи у Швейцарії, але ясно, що у нас є більше заходів, ніж раніше», - сказав директор управління розвідки NDB Жан-Філіп Гаудін, якого цитує Reuters.

Він не уточнив інформацію про кількість шпигунів, але зазначив, що їх «достатньо багато». «Звичайно, у мене багато інформації, але я поділюся нею з колегами, а не з медіа», - зауважив Гаудін.

Як відомо, Федеральна прокуратура Швейцарії веде слідство за кримінальною справою двох громадян Росії, підозрюваних у причетності до кібератаки на європейську штаб-квартиру Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Прокуратура підтвердила, що особи, пов'язані з передбачуваним зламом швейцарського офісу WADA, «це ті ж особи, затримані під час операції, згаданої Федеральною розвідувальною службою в зв'язку з лабораторією в Шпіці».

Російські агенти також намагалися отримати дані з лабораторії у Шпіці поблизу Берна, яка розслідувала отруєння екс-агента ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. Швейцарія раніше підтвердила факт кібератаки, зазначивши, що злочинці своїх цілей не досягли.

Нагадаємо, влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: