Глава турецького МЗС закликав Європу не забувати про анексію Криму

Глава турецького МЗС закликав Європу не забувати про анексію Криму

Чавушоглу зазначив, що Анкара буде продовжувати надавати Україні допомогу

Туреччина не визнає приєднання Криму до Росії і продовжує вважати його анексією. Про це заявив глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу під час зустрічі з членами асоціації культури та допомоги кримським татарам, закликавши не забувати про анексію частини України і інші держави.

Як пише Yeni Safak, Чавушоглу наголосив, що Анкара завжди виступала на підтримку територіальної цілісності України. «Ми ніколи не забудемо про те, що сталося в Криму, ніколи. Ми вважаємо те, що трапилося анексією Криму», - заявив він.

Чавушоглу зазначив, що деякі європейські країни почали «забувати» те, що сталося в Криму. На його думку, в цьому випадку вони також повинні нести відповідальність за те, що відбувається в Україні. «Ми нагадуємо їм, що якщо зараз ви забудете про Крим і завтра в Україні що-небудь трапиться, ви будете нести відповідальність за це», - підкреслив глава турецького МЗС.

Він підтвердив, що Анкара буде продовжувати надавати Києву допомогу і «ніколи не забуде, що Крим є частиною України». За словами Чавушоглу, незабаром дві країни будуть готові підписати угоду про створення зони вільної торгівлі.

Разом з Чавушоглу на заході був присутній глава МЗС України Павло Клімкін, який прибув до Туреччини з робочим візитом, приуроченим до 74-ї річниці депортації кримських татар.

Нагадаємо, у ході телефонної розмови президенти України та Туреччини у травні обговорили питання прискорення переговорного процесу щодо укладення угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: