Глави МЗС «нормандського формату» зустрінуться у серпні

Глави МЗС «нормандського формату» зустрінуться у серпні

Сторони домовилися узгодити остаточні кроки щодо безпеки на Донбасі

У другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав  «нормандського формату». Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України щодо перемовин лідерів Нормандської четвірки.

Як відзначили в АП, президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови у «нормандському форматі» і звинуватив Росію у блокуванні питання звільнення заручників, які незаконно утримуються на території РФ.

«З цією метою (узгодження кроків щодо безпеки і продовження розробки дорожньої карти – ред.) у другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав нормандського формату», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час телефонної розмови глави держав домовилися узгодити остаточні кроки щодо безпеки та продовжити роботу над дорожньою картою імплементації Мінських домовленостей.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у «нормандському форматі» з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним. Зазначається, переговори тривали дві години.

Глава Української держави закликав Росію негайно припинити агресивні дії і постачання зброї на окуповані території. 

Він також вкотре наголосив, що звільнення заручників блокує російська сторона: Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, в тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Під час двогодинної розмови було домовлено узгодити остаточні кроки щодо безпеки та продовжити роботу над дорожньою картою імплементації Мінських домовленостей. 

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час «нормандських» переговорів наголосили на неприпустимості заяв щодо створення «Малоросії».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: