Голова Авдіївки розповів, куди відселяють мешканців зруйнованих будинків

Голова Авдіївки розповів, куди відселяють мешканців зруйнованих будинків
Зруйнований будинок в Авдіївці

На даний час жодної заяви про те, що хтось кудись хоче відселитися, немає, - Малихін

Якщо виникає потреба відселення жителів Авдіївки, які залишилися без даху над головою, влада міста надає їм можливість проживання у санаторії «Смарагдове містечко», що знаходиться за межами Авдіївки, або у приміщенні територіального центру, так званого будинку для людей похилого віку. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін.

«Якщо в когось є якісь скарги, то наші двері відкриті, всі знають, куди можна звертатися. Заходьте, пишіть заяву, і ми одразу реагуватимемо. Якщо виникає потреба відселення, то пропонуємо варіант. Якщо у людей є бажання, вони спокійно до нас приходять, пишуть заяву і ми організовуємо. У нас в районі за межами міста є «Смарагдове містечко» (санаторій), яке у підпорядкуванні керівництва області. Там є номери готельного типу, де люди тимчасово проживали, перечікуючи обстріли, або використовували ці житлові приміщення як альтернативу зруйнованому житлу. Останньої зими таких було трохи більше 170 людей, коли у нас була ескалація. Потім вони повернулися назад до своїх осель», - сказав мер Авдіївки.

За його словами, на даний час жодної заяви про те, що хтось кудись хоче відселитися, немає.

«Якщо в людини пошкоджене житло, пропонуємо поселитися у приміщенні територіального центру, який у народі називають «Будинком для людей похилого віку». Там абсолютно нормальні умови проживання, приїздіть і подивіться», - додав Малихін

Він також повідомив, що у місті живуть приблизно 22 тисячі людей. За останні півроку ця цифра не змінилася. «Чому не виїздять? Хоч як це пафосно звучить: люди - патріоти свого міста. Друга причина – відсутність альтернативи. Де жити? У найважчі часи 2014-го в Авдіївці залишалися вісім тисяч жителів. Потім повернулися й ті, хто виїхав. Звичайно, не можна сказати, що люди звикли до такої ситуації. Будь-яку нормальну людину все це психологічно виснажує: переїзди, життя в очікуванні обстрілів тощо», - сказав мер прифронтового міста.

Як відомо, жителі Авдіївки з 7 червня залишаються без газопостачання. Ремонтні роботи підземного газопроводу (діаметр 273 мм), пошкодженого в результаті бойових дій, не проводились у зв’язку з небезпекою для працівників.  Зараз місто Авдіївка живе в режимі надзвичайної ситуації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: