Голова виборчої кампанії Клінтон звинуватив РФ у причетності до витоку листів у WikiLeaks

Голова виборчої кампанії Клінтон звинуватив РФ у причетності до витоку листів у WikiLeaks
Глава виборчої кампанії Клінтон Джон Подеста

Джон Подеста вважає Росію причетною до злому його електронної переписки

Голова виборчої кампанії кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон Джон Подеста вважає Росію причетною до злому його електронної переписки, витяги з якої опублікував напередодні веб-сайт WikiLeaks.

«Я не радий тому, що мене зламують росіяни в спробі дати Дональду Трампу (кандидатові від республіканців - ред.) перевагу на виборах», - написав Дж.Подеста у своєму «Твіттері».

Він також наголосив, що поки що не встиг визначити автентичність опублікованих документів.

У п'ятницю WikiLeaks, як раніше обіцяв засновник сайта Джуліан Ассанж, опублікував тисячі електронних листів керівника виборчого штабу Клінтон.

Також у п'ятницю пміністерство внутрішньої безеки США і Нацрозвідка звинуватили Росію в навмисному зламі поштових серверів американських громадян і політичних організацій з метою втручання у виборчий процес в країні.

«Розвідувальне співтовариство США впевнене в тому, що уряд Росії керував нещодавніми компрометуючими атаками на електронну пошту американських громадян і організацій, зокрема політичних організацій. Ці зломи і розкриття інформації мали на меті втрутитися у виборчий процес в США», - йдеться в спільній заяві міністерства внутрішньої безпеки та Національної розвідки США.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав «дурницею» звинувачення на адресу російського керівництва в причетності до хакерських атак на сервери американських організацій і нагадав, що і сайт Кремля зазнає таких нападів, які фіксують з території США.

«Це знову якась нісенітниця! На сайт Путіна щодня нападають кілька десятків тисяч хакерів. Багато атак простежуються з території США. Ми ж не звинувачуємо щоразу Білий дім або Ленглі (штаб-квартира ЦРУ –ред.)», - сказав Пєсков в п'ятницю ввечері «Інтерфаксу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: