Головний антикорупціонер КНР іде з посади

Головний антикорупціонер КНР іде з посади
Ванг Цішань

В той час як ідеологія Си Цзиньпіна має бути включена до статуту КПК

Як повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post, Ванг Цішань, який займався питаннями боротьби із корупцією в компартії Китаю (КПК), не включений до списків нового складу Центрального комітету КПК. Як наслідок, 69-річний китайський чиновник залишить посаду керівника Центральної комісії із перевірки дисципліни, яка відповідає за антикорупційні питання. В той самий час Чжао Леджі був названий новим членом цієї комісії, і як вважають саме він має очолити даний орган.

В той же час XIX з’їзд КПК прийняв рішення щодо включення політичної ідеології нинішнього очільника партії і країни Си Цзиньпіна до статуту партії. Мова йде про промову «Думки Си Цзиньпіна про соціалізм із китайськими характеристиками для нової ери», яку очільник КНР виголосив на початку з’їзду.

Сьогодні 2336 делегатів XIX з’їзд повинні будуть схвалити склад нового Центрального комітету КПК (ЦК КПК). В середу відбудеться зустріч із пресою членів Постійного комітету Політбюро ЦК КПК. В цей же день ЦК КПК має схвалити склад як Політбюро ЦК КПК (25 осіб)так і складу Постійного комітету Політбюро ЦК КПК (7 осіб).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: