Гонтарева вимагає посадити Таруту

Гонтарева вимагає посадити Таруту
Новостное агентство Харьков

Глава Нацбанку погрожує посадити відомого бізнесмена і політика на 10 років

Нацбанк звернувся в СБУ, Генпрокуратуру і НАБУ з проханням відкрити кримінальне провадження через поширення «провокаційних матеріалів з голослівними звинуваченнями глави НБУ Валерії Гонтаревої». Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ, яке опубліковане на сайті регулятора.

«Очевидно, що метою осіб, які поширювали матеріали на зустрічі країн-членів МВФ і МБ, є цілеспрямована спроба дискредитувати діяльність Глави Нацбанку, перешкодити виконанню нею службових обов'язків та таким чином здійснити незаконний вплив на її діяльність. Такі дії містять ознаки злочину, передбаченого статтею 344 Кримінального кодексу України. Передбачається покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від двох до десяти років. Також дії, спрямовані на підрив економічної та інформаційної безпеки України (стаття 111 Кримінального кодексу) караються позбавленням волі на строк дванадцяти до п'ятнадцяти років», йдеться в повідомленні НБУ.

«Деяким нашим землякам-олігархам, на жаль, до сих пір немає ніякого діла до розвитку та процвітання України. Їх турбують власні жадібні інтереси, на шляху яких встав Нацбанк, який закрив банки-пилососи за допомогою яких вони кредитували власний бізнес і виводили з економіки мільярди гривень. Тому замість конструктивного діалогу з іноземними партнерами і друзями України вони вибирають шлях інсинуацій і брудних провокацій, безсоромно поширюючи неправдиві матеріали навіть на засіданнях МВФ», - цитує прес-служба Гонтареву.

У НБУ вказують на те, що «провокація, яка була влаштована в Вашингтоні - це тільки одна ланка кампанії, спрямованої на дискредитацію глави Нацбанку». В Нацбанку повідомляють, що «продовження провокаційних дій планується на засіданні Верховної Ради у вівторок 18 жовтня».

Раніше ЗМІ розповсюдили повний текст «брошури Тарути», яку було роздано представникам МВФ і Сітового банку з 6 до 10 жовтня у Вашингтоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: