Горбатюк збирається оскаржити догану

Горбатюк збирається оскаржити догану

Рішення про догану є незаконним, заявив Горбатюк

Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк має намір оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про оголошення йому догани.

Про це Горбатюк заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Буду оскаржувати. Це рішення є незаконним і по суті, і за формою. Закон передбачає два способи оскарження: в адміністративному суді і у Вищій раді правосуддя. Я думаю, що буду оскаржувати в адміністративному суді», – сказав він.

За словами Горбатюка, заступник генпрокурора Юрій Столярчук написав звернення до КДКП про ознаки дисциплінарного проступку.

«Приблизно з лютого по липень заступник генерального прокурора вчиняв різні перешкоди притягненню певних осіб у трьох кримінальних провадженнях. В одному випадку закрив кримінальне провадження, в іншому – не повідомляв про підозру судді. Ці рішення мною оскаржувалися, реакції не було. Потім була постанова – забрати в нас ці провадження, передати в інший підрозділ… Столярчук написав звернення до КДКП, що я не передаю провадження в інший підрозділ, в чому є ознаки дисциплінарного проступку», – сказав він.

На думку начальника департаменту спецрозслідувань ГПУ, в комісії підійшли формально до вирішення справи.

«Сьогодні КДКП погодилася з його пропозицією – оголосила догану. Вони підійшли виключно формально – є постанова невиконана, отримуйте догану. А про те, що є низка незаконних дій за ознаками злочину дій керівництва, які призвели до цієї ситуації, – цьому жодної оцінки не надано», – заявив Горбатюк.

Нагадаємо, сьогодні кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану начальникові департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку.

Про причини цього рішення не повідомлялося. У Генпрокуратурі наразі цю ситуацію не коментували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: