Горбатюка відсторонили від конкурсу на посаду голови Держбюро розслідувань, - адвокат

Горбатюка відсторонили від конкурсу на посаду голови Держбюро розслідувань, - адвокат
Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

Рішення комісії ґрунтується на нібито відсутності у керівника Держдепартаменту спецрозслідувань керівного досвіду

Керівника Держдепартаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка усунули від участі у конкурсі на посаду керівника Держбюро розслідувань (ДБР) через нібито відсутність керівного досвіду.

Про це заявив адвокат Віталій Титич, передає «5 канал».

«Горбатюк був відсіяний на кваліфікаційній стадії подачі документів (на посаду керівника ДБР), оскільки на думку конкурсної комісії він не відповідав вимогам, зокрема, у нього нібито не було досвіду керівної роботи. На нашу думку це не відповідає дійсності: Горбатюк подав детальне обгрунтування з приводу розрахунку досвіду керівної роботи: більше 12 років Горбатюк здійснював, відповідно до конкретних наказів генпрокурорів керівництво групами слідчих, іноді від 3 до 50 чоловік, іноді декількох груп одоночасно», - сказав Титич.

За словами адвоката, суд досі не відреагував ні на позов, ні на скаргу самого Горбатюка по відношенню до членів комісії.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, який буде здійснювати правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до його компетенції. Закон «Про Державне бюро розслідувань» був прийнятий Верховною Радою 12 листопада 2015 року і підписаний президентом 14 січня 2016 року. 1 березня він набув чинності.

81 кандидат подав документи на посади керівництва Держбюро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: