ГПУ підозрює партію Медведчука у намірі здійснити переворот в Україні

ГПУ підозрює партію Медведчука у намірі здійснити переворот в Україні
Юрій Луценко

У ГПУ є запитання до діяльності «Українського вибору» як центру антиукраїнської пропаганди

Генпрокурор підозрює «Український вибір» у намірі здійснити державний переворот в Україні
Партія «Український вибір», яку очолює кум президента РФ Віктор Медведчук, може бути мозковим центром глобального плану зі зміни, або усунення конституційного ладу в Україні.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«У нас є запитання до діяльності «Українського вибору» як центру антиукраїнської пропаганди. За 2 тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура та кримська прокуратура ліквідували декілька антиукраїнських кубел, які за гроші Москви, які ми вилучили, за планами Москви, які ми також із завданями вилучили, в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність на території України...», – розказав Луценко.

«Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається «Український вибір», яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємось понад рік», – додав він.

Крім того, генпрокуратура вивчає причетність самого Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко та вивчає їхні ймовірні контакти.

При цьому Луценко додав до списку таких подій і штурм Жовтневого палацу прихильниками Міхеїла Саакашвілі в грудні 2017 року. 

«Ми прекрасно розуміємо, що Рубан і Савченко, навіть якщо б їм вдалося завербувати цілий полк спецназу, не могли б діяти окремо від якогось більш глобального плану. І я особисто вважаю, що події по дестабілізації столичних вулиць під час перекриття центральних магістралей, спроб штурму Жовтневого палацу тощо, які демонстрували прихильники Саакашвілі, були частиною плану по дестабілізації», – заявив генпрокурор.

Він зазначив, що, на його думку, теракт в центрі столиці мав би потягнути за собою наступ російсько-терористичних військ.

«Те, що є якийсь глобальний план по зміні, усуненню конституційного ладу в Україні, я упевнений – існує. І ми шукаємо цей мозковий центр», – заявив Луценко.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: