Грицак вважає, що дозвіл чиновникам на поїздку в Росію має видавати МЗС

Грицак вважає, що дозвіл чиновникам на поїздку в Росію має видавати МЗС

Василь Грицак

Фото sbu.gov.ua

Глава СБУ підтримує запровадження біометричного контролю для росіян

Голова СБУ Василь Грицак вважає, що державні службовці мають їздити до Росії лише з дозволу Міністерства закордонних справ. Про це він повідомив під час брифінгу.

За його словами, в першу чергу, він би заборонив поїздки чиновникам, уповноваженим на виконання функцій держави.

«Якщо є необхідність проводити якісь перемовини з мирного урегулювання на Донбасі, у нас є платформа - мінська група, нормандський формат. Усі інші речі - це приватні поїздки так званих депутатів до Росії», - сказав Грицак.

Глава СБУ вважає, що в Росії чиновники не виказують своє «фе» російській владі.

«По-простому кажучи, думаю, що вони зализують декому дещо, перебуваючи там. Тому я проти цього», - наголосив він.

Грицак також підтримує запровадження біометричного контролю для росіян. Він сказав, що йому прикро за українців, які їздять на заробітки в Росію.

«На жаль, прикро, соромно: дехто у 40 років, у 50 років пішов добровольцем, а дехто в 20 років ховався на заробітках у Росії. Я розумію причинно-наслідковий зв’язок, що людям потрібно заробляти й таке інше. Але тільки не в Росії - нехай навіть так», - наголосив очільник СБУ.

Нагадаємо, 1 вересня президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО про перетин кордону громадянами Росії за біометричними паспортами.

СБУ підготувала законопроект про обмеження візитів до Росії українським політикам, посадовцям та громадським діячам, в якому пропонує ввести кримінальну відповідальність.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: