Гриневич представила громадськості пріоритети діяльності МОН на 2016 рік

Гриневич представила громадськості пріоритети діяльності МОН на 2016 рік

Під час зустрічі Лілія Гриневич презентувала пріоритетні напрямки діяльності Міністерства у 2016 році.

У Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками інститутів громадянського суспільства, членами Громадської ради при МОН та експертами. 

Міністр освіти і науки зазначила, що в рамках Програми діяльності Уряду у 2016 році МОН визначило такі пріоритетні цілі: дерегуляція і дебюрократизація системи управління освітою у питаннях ліцензування і акредитації вищих, середніх та дошкільних навчальних закладів.

Гриневич наголосила на нагальній потребі спрощення ліцензування дошкільних навчальних закладів: «Сьогодні ми маємо кризу у системі дошкілля – черги до дошкільних установ і водночас - надзвичайно забюрократизована процедура відкриття приватних навчальних закладів». Вона повідомила, що наразі досягнуто погодження з усіма міністерствами нових санітарно-епідеміологічних умов для дошкільних та середніх навчальних закладів, що сприятиме зняттю частини бюрократичних вимог для відкриття приватних дошкільних навчальних закладів.

«Важливим питанням також є автоматизація процесу ліцензування навчальних закладів, з максимально прозорим публічним висвітленням процесу ліцензування», - підкреслила Гриневич.

Важливим пріоритетним напрямком діяльності МОН буде оновлення змісту навчальних програм загальної середньої освіти.

«Питання оновлення змісту і запровадження компетентнісного підходу – основа реформи середньої школи. Ми повинні навчити наших дітей використовувати знання і вміння, які вони отримали, для вирішення повсякденних життєвих ситуацій», - пояснила міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: