Гриневич заявила, що абітурієнти самі визначатимуть кількість бюджетних місць у ВНЗ

Гриневич заявила, що абітурієнти самі визначатимуть кількість бюджетних місць у ВНЗ

За допомогою нового алгоритму, відбувся розподіл абітурієнтів за їхніми пріоритетами і відповідно до формул зарахування.

Міністерство освіти і науки збільшить фінансування і держзамовлення в тих ВНЗ, до яких вступає найбільша кількість відмінників.

Про це в ефірі Громадського повідомила міністр Лілія Гриневич.

За її словами, сьогодні, за допомогою нового алгоритму, відбувся розподіл абітурієнтів за їхніми пріоритетами і відповідно до формул зарахування. Це дало змогу виявити ті університети, яким найбільше довіряють абітурієнти.

«В межах 25-ти додаткових відсотків від базового обсягу держзамовлення для університетів, вони могли добрати абітурієнтів за принципом «місце держзамовлення за абітурієнтом з вищим результатом ЗНО». Це концентрує ресурси і місця держзамовлення, в першу чергу, в тих університетах, які пропонують найкращу якість освіти», — сказала Гриневич.

Міністр також повідомила, що більшість університетів, в які намагалися вступити абітурієнти з високими балами, знаходяться в регіонах.

«Ми зробили топ-20 університетів, які в результаті нових правил збільшили кількість місць держзамовлень, і з цих двадцяти одинадцять – це регіональні ВНЗ. Наприклад, лідером є Львівська політехніка», – пояснила Гриневич.

Також, голова МОН визнала, що на педагогічні спеціальності вступають діти з найнижчим рівнем знань.

Нагадаємо, 184 778 абітурієнтів рекомендовані до зарахування на бюджет на всі освітньо-кваліфікаційні рівні. ВНЗ чекають на оригінали їх документів, які вступникам потрібно принести до приймальної комісії до 18:00 5 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: