Гройсман хоче ввести кримінальну відповідальність за тиск на бізнес

Гройсман хоче ввести кримінальну відповідальність за тиск на бізнес
Глава уряду Володимир Гройсман за посилення відповідальності за тиск на бізнес

Глава уряду ініціював розробку законопроекту, який передбачатиме кримінальну відповідальність за тиск на бізнес з боку правоохоронних органів

В Україні буде створено робочу групу, яка напрацює законопроект щодо посилення відповідальності за тиск на бізнес. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні круглого столу «Культура доброчесності – як рушійна сила сталого розвитку».

«Я ініціюю сьогодні, зараз спільно з вами, створення робочої групи, яка дуже швидко, за 2-3 тижні, внесе у парламент законопроект, який передбачає навіть до кримінальної відповідальності представників правоохоронних органів та структур, що контролюють, за надмірний тиск по відношенню до бізнесу», - сказав Гройсман присутнім на заході.

За його словами, уряд має політичну волю сформувати такий законопроект, але краще, якщо юристи, які представлятимуть бізнес, візьмуть участь у його розробці.

«Я б дуже хотів, щоб ті, хто насправді дуже заважає працювати бізнесу, несли за це відповідальність, у тому числі й кримінальну. Ми маємо раз і назавжди поставити крапку в процесі тиску з боку правоохоронних структур», - сказав прем’єр.

Він нагадав, що вже є заборона проводити «маски-шоу», бо не можна використовувати сильні та героїчні бойові підрозділи як спосіб тиску на бізнес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: