Гройсман наказав скасувати тендер з днопоглиблення порту «Южний»

Гройсман наказав скасувати тендер з днопоглиблення порту «Южний»
Порт Южний

Прем'єр дав доручення провести новий тендер через систему ПроЗорро

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення Адміністрації морських портів України скасувати тендер на будівництво об'єкта «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту «Южний» і провести новий через систему ПроЗорро із врахуванням пріоритетів розвитку порту і взятих державою на себе зобов'язань з залучення іноземних інвестицій. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що у лютому 2016 р. був організований відповідний тендер і наприкінці вересня комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення визнати переможцем з-поміж учасників, допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів, ТОВ «Ян Де Нул Україна».
«Цей тендер став предметом розслідування як з боку Міністерства інфраструктури, так і правоохоронних органів, АМКУ. Були заяви як з боку окремих народних депутатів щодо непрозорого проведення конкурсу та його переможця, так і з боку профспілок. З цією метою, особисто зустрівся з компанією Ян де Нул, яка підтвердила свій намір працювати в Україні», - повідомив Омелян.
Міністр зазначив, що сьогодні, після години запитань до уряду в парламенті, він окремо обговорив цю ситуацію з прем'єр-міністром.
«З метою забезпечення повної прозорості та уникнення можливих спекуляцій, Прем'єр-міністр дав доручення АМПУ скасувати тендер і провести новий через систему ПроЗорро із врахуванням пріоритетів розвитку порту і взятих державою на себе зобов'язань з залучення іноземних інвестицій. Окремо домовилися з прем'єр-міністром, що через тиждень спільно з новим очільником Укравтодору та керівником АМПУ проведемо зустріч з автодорожніми і днопоглиблювальними компаніями на просту і зрозумілу тему: «Уряд не бере хабарів, Ви - працюєте дешево, швидко, якісно!», - повідомив Омелян.

Нагадаємо, раніше депутат від БПП Сергій Лещенко звернувся до Національного антикорупційного бюро с проханням перевірити причетність депутата від «Народного фронту» Сергія Фаєрмарка до «махінації з тендером на днопоглиблювальні роботи для порту «Южний». Про це він повідомив на спеціальному брифінгу.

Порт розцінює заяву Лещенка як тиск на посадових осіб Антимонопольного комітету України напередодні розгляду справи щодо тендера з днопоглиблення порту і просить утриматися від маніпулювання фактами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: