Гройсман сподівається на справедливі ціни на ліки з 1 січня

Гройсман сподівається на справедливі ціни на ліки з 1 січня
Володимир Гройсман

Гройсман наголосив, що всі необхідні зміни до законодавства та урядові рішення, які дозволять знизити ціни на ліки, уже прийнято

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається, що з 1 січня 2017 року фармацевти почнуть справедливо формувати ціни на ліки й реальна їхня вартість знизиться. Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Я очікую, що з 1 січня всі, хто має відношення до фармацевтики, почнуть справедливо формувати ціну на ліки в країні», – зазначив Гройсман.

При цьому він наголосив, що всі необхідні зміни до законодавства та урядові рішення, які дозволять знизити ціни на ліки, уже прийнято.

«Треба просто об'єктивно підійти до того, щоб реальну ціну на ліки було зменшено», – наголосив прем'єр. 

Нагадаємо, 9 листопада Кабінет міністрів України на засіданні схвалив постанови про введення з 1 січня 2017 року референтних цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету та бронхіальної астми, а з 1 квітня – про запуск програми реімбурсації за ними.

Під час зустрічі з представниками фармацевтичних компаній прем'єр Гройсман попередив представників фармацевтичних компаній про відповідальність за завищення цін на лікарські засоби з 1 січня 2017 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: