Гройсман заборонив міністрам напряму контактувати з Росією

Гройсман заборонив міністрам напряму контактувати з Росією

Прем’єр зауважив, що чиновники мають діяти «тільки в межах тих директив, які надає уряд»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від міністрів погоджувати будь-яке спілкування з Російською Федерацією.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів в середу, 11 липня.

«Прошу зауважити, колеги, що на такі речі (листування з представниками РФ, - ред.) ви повинні, по-перше, відразу реагувати. По-друге, ні в кого з вас немає мандату вести будь-які розмови з країною-агресором і ворогом нашим... І всі такі речі, запити провокаційні і так далі координувати з Міністерством закордонних справ. І діяти тільки в межах тих директив і мандатів, які надає уряд», - заявив прем’єр.

Як відомо, що така вимога надійшла після інформації в одному з українських ЗМІ про листування міністра енергетики Ігоря Насалика з першим заступником директора корпорації «Росатом» Кирилом Комаровим щодо співпраці в сфері енергетики.

Сам Насалик під час засідання стверджував, що дана інформація є фейком, і лист було направлено «не напряму, а до Міністерства закордонних справ». Крім того, за словами міністра, в листі йдеться не про можливу співпрацю, а про розірвання договорів.

Нагадаємо, в ЗМІ був оприлюднений лист міністра енергетики України Ігоря Насалика до першого заступника директора корпорації «Росатом» Кирила Комарова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: