Гройсман заспокоює: падіння гривні «сезонне», ринкових підстав немає

Гройсман заспокоює: падіння гривні «сезонне», ринкових підстав немає
Фото з відкритих джерел

Прем'єр пообіцяв, що гривня найближчим часом стабілізується

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що зниження курсу гривні пояснюється сезонними коливаннями, і прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом.

Про це він заявив журналістам у Вінниці, повідомляє прес-служба уряду.

«Ситуація абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо», - заявив Гройсман, коментуючи недавнє зниження курсу гривні.

«Я вважаю, що ніяких ринкових підстав для того, щоб українська валюта якимось чином була знецінена сьогодні немає, абсолютно»- додав він.

Прем'єр підкреслив, що НБУ має достатні валютні резерви. Також Гройсман припустив, що вже у вересні Україна отримає позитивні сигнали від МВФ.

«Ми очікуємо, що у вересні ми продовжимо співпрацю», - зазначив він.

За його словами, розмір траншу складе більше мільярда доларів США. «Ці кошти йдуть сумою у валютні резерви нашої країни. Мільярд - у валютні резерви, це впливає в тому числі на зміцнення національної валюти», - зазначив він.

Раніше в Національному банку України заявили, що зниження гривні на міжбанківському ринку пов'язане із загостренням ситуації в Криму і на Донбасі, а також сезонним зростанням попиту на іноземну валюту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: