Гройсман збирається оновити наглядову раду «Нафтогазу» «максимально якісними кадрами»

Гройсман збирається оновити наглядову раду «Нафтогазу» «максимально якісними кадрами»

Прем'єр запевнив, що реформування «Нафтогазу» продовжиться

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що реформування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» буде продовжено і навіть поглиблено. Про це він заявив під час засідання уряду.

«Я гарантую, що будуть продовжені реформи і прискорені для того, щоб «Нафтогаз» був сучасною, якісною компанією, у якій впроваджено належні принципи корпоративного управління», - сказав Гройсман.

Він також наголосив, що в результаті реформи «Нафтогаз» припинить бути монополістом на нафтогазовому ринку України.

Крім того, глава уряду пообіцяв, що спільно з міжнародними партнерами буде публічно оновлено і наглядову раду компанії з метою залучення «максимально якісних кадрів для продовження реформи».

Як повідомлялося, у вівторок, 19 вересня, останні незалежні члени наглядової ради «Нафтогазу» Пол Ворвік та Маркус Річардс повідомили компанію про намір піти у відставку. Своє рішення вони пов'язують зі згортанням реформ з боку уряду.

5 вересня член наглядової ради НАК «Нафтогаз України», незалежний директор Чарльз Проктор повідомив про своє рішення піти з посади 30 вересня 2017 року

На початку вересня стало відомо, що Секретаріат Енергетичного Співтовариства повідомив Україну про початок процедури вирішення спору, пов’язаного з порушенням Україною її зобов’язань за Договором про заснування Енергетичного Співтовариства. Йдеться про фактичне монопольне становище на ринку газу НАК «Нафтогаз України» та відсутність реформ у цій сфері, що визначені зобов'язаннями України та відповідними змінами в українському законодавстві. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: