Група депутатів пропонує Верховній Раді ліквідувати «Укроборонпром»

Група депутатів пропонує Верховній Раді ліквідувати «Укроборонпром»
Авторами законопроекту виступили Сергій Пашинський, Іван Вінник, Тетяна Чорновол, Андрій Тетерук та інші

Підприємства концерну пропонується підпорядкувати уряду

На розгляд до Верховної Ради подали законопроект, який пропонує ліквідувати «Укроборонпром», а підприємства концерну підпорядкувати уряду.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що авторами законопроекту виступили Сергій Пашинський, Іван Вінник, Тетяна Чорновол, Андрій Тетерук та інші.

У пояснювальній записці йдеться про те, що метою проекту закону є вдосконалення механізму управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі, підвищення економії та ефективності використання бюджетних коштів внаслідок забезпечення прозорості й відкритості проведення  закупівель для потреб оборони.

«З метою підвищення ефективності управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі законопроектом запропоновано внести зміни до ЗУ «Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі» в частині ліквідації Державного концерну «Укроборонпром» та підпорядкування підприємств-учасників Концерну Центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну військово-промислову політику, формування якого передбачено ст. 23 Закону України «Про національну безпеку України», - йдеться у документі.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський запропонував одразу після ухвалення мовного закону підтримати законопроект №10248 про внесення докорінних змін в діяльність військово-промислового комплексу країни.

До слова, директор Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома» заявив, що реформа оборонно-промислового комплексу повинна включати кілька складових, зокрема припинення практики ручного управління.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: