Губернатор Донеччини висунув вимогу завершити декомунізацію до кінця місяця

Губернатор Донеччини висунув вимогу завершити декомунізацію до кінця місяця

Станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги закону про декомунізацію виконані на 90 відсотків.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський поставив перед міськими головами і очільниками райдержадміністрацій остаточний двотижневий термін на виконання Закону про декомунізацію – до 31 травня, повідомила прес-служба ОВЦА.

Він також звернувся до місцевих рад із закликом завершити процес – обрати і затвердити на сесіях нові найменування.

«Інакше за 2 тижні я видаю розпорядження, яким перейменую вулиці, що залишились. Не хочу ламати нікого через коліно, але це означатиме, що сільські й районні голови не допрацювали. У нас достатньо місцевих донецьких героїв, на честь яких можна назвати вулиці», – сказав Жебрівський.

Як мовиться в повідомленні, директор департаменту внутрішньої політики Донецької обладміністрації Олександр Меланченко доповів, що всі міста, селища і райони області наразі перейменовані. У містах Бахмуті, Торецьку й Добропіллі в повному обсязі перейменували вулиці. Не всі об′єкти топоніміки перейменували в Авдіївці, Маріуполі та Слов′янську.

За словами керівника департаменту, станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» виконані на 90 відсотків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: