Хакери атакували аеропорт Одеси, а Мінінфраструктури відключило свій сайт

Хакери атакували аеропорт Одеси, а Мінінфраструктури відключило свій сайт

Сайт Міністерства інфраструктури тимчасово не працює

У вівторок, 24 жовтня, на інформаційну систему Міжнародного аеропорту «Одеса» було здійснено кібератаку

Про це повідомляє у Facebook прес-служба аеропорту.

«Інформаційна система Міжнародного аеропорту «Одеса» зазнала хакерської атаки. Всі служби аеропорту працюють у посиленому режимі. Приносимо свої вибачення пасажирам за вимушене збільшення часу обслуговування», - йдеться в повідомленні.

Водночас речник Мінінфраструктури Марина Томко повідомила у Facebook, що через повідомлення про кіберзагрозу сайт міністерства тимчасово не працює.

При цьому в Департаменті кіберполіції Нацполіці України у відповідь на запит ЗМІ заявили, що жодної інформації про кібератаку на Мінінфраструктури не надходило.

Нагадаємо, 27 червня українські компанії і держустанови потрапили під масовану кібератаку. Тисячі комп'ютерів вразив вірус mbr locker 256, який на моніторі іменував себе Petya. Він блокував доступ до файлів на комп'ютері, шифрував їх і вимагав викуп у розмірі 300 дол. На адресу Bitcoin-гаманця за їх розшифровку. Проявлявся тільки на комп'ютерах на платформі Windows.

Після цієї масштабної атаки фахівці зазначали, що в Україні захист мереж Wi-Fi на дуже низькому рівні, а експерти і спецслужби заявляли про можливу нову хвилю кібератак.

Як один з превентивних заходів в Україні вжито спеціальних заходів з нейтралізації кіберзагроз державі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: