Harley-Davidson «переїздить» зі США. Трамп обурився «викинутому білому прапору»

Harley-Davidson «переїздить» зі США. Трамп обурився «викинутому білому прапору»

Трамп здивований, що Harley-Davidson, з усіх компаній, «першими викинули білий прапор»

Американський виробник мотоциклів Harley-Davidson планує перенести виробництво деяких мотоциклів з США через підвищення тарифів ЄС.

Про це повідомляє BBC.

«Щоб усунути значну вартість цього тарифного тягаря в довгостроковій перспективі, Harley-Davidson буде здійснювати план з перенесення виробництва мотоциклів для країн ЄС з США», - йдеться в повідомленні.

Компанія має заводи в Австралії, Бразилії, Індії і Таїланді, а також у США.

Натомість президент США Дональд Трамп розкритикував компанію Harley-Davidson за вищевказане рішення.

«Здивований, що Harley-Davidson, з усіх компаній, першими викинули білий прапор. Я вперто боровся за них, і в кінцевому рахунку, вони не будуть платити ввізні мита для продажу в ЄС, які боляче вдарили по нашій торгівлі, привівши до дефіциту в 151 млрд. Податки - просто виправдання – будьте терплячими!», - написав Трамп у Twitter.

Нагадаємо, 20 червня Єврокомісія остаточно затвердила мита на американський імпорт у відповідь на американські мита на сталь та алюміній. Зокрема, нові тарифні обмеження стосуватимуться американських товарів на загальну суму 2,8 мільярдів доларів.

Раніше Європейська комісія пропонувала 25% мита на американські товари, наприклад, соки, одяг, мотоцикли тощо.

Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

31 травня Трамп скасував тимчасові виключення для сталі та алюмінію з ЄС, Канади та Мексики. У ЄС повідомили, що запровадять контрзаходи.

Минулого тижня Трамп пригрозив ввести 20% мита на автівки з Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: