Глава енергетичного комітету Верховної Ради пояснив чому, на сході України погіршилася ситуація зі світлом

Глава енергетичного комітету Верховної Ради пояснив чому, на сході України погіршилася ситуація зі світлом
Через спеку проблеми з електропостачаннм зараз виникають не тільки у Україні, а ще й в Європі
ілюстративне фото: Depositphotos

Через загоряння трансформатора на сході України погіршилася ситуація зі світлом – Герус

Внаслідок загоряння трансформатора на одному з енергооб'єктів погіршилася ситуація з енергопостачанням на сході України. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. 

«Сталося таке, що трансформатор струму на одній з атомних електростанцій, на жаль, пошкодився, він загорівся. Навіть там був вибух і було аварійне вимкнення атомного блоку», – розповів він.

Герус пояснив, що через це цього тижня ситуація з електропостачанням у східних регіонах погіршилась. Голова енергокомітету додав, що на сході України ситуація з електропостачанням також ускладнюється через окупацію енергетичних об’єктів.

«Деякі підстанції «Укренерго» також обстрілюються, цю електроенергію буває важко передати на схід, тому дуже важлива саме наявність генерації і наявність працюючої інфраструктури на сході», – наголосив Герус.

Він також додав, що через спеку проблеми з електропостачаннм зараз виникають не тільки у Україні, а ще й в Європі. Нагадаємо, сьогодні вночі російські БПЛА атакували енергетичну інфраструктуру України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: