Хмара: Ті, хто намагається міняти Конституцію – або провокатори, або дурні

Хмара: Ті, хто намагається міняти Конституцію – або провокатори, або дурні
Степан Хмара

Взагалі треба припинити спекуляції навколо змін до Конституції - Хмара

Колишній народний депутат, один з авторів Конституції, Степан Хмара впевнений, що зміна Конституції – це небезпечна авантюра. Про це він розповів у коментарі «Главкому».

«Я категорично проти змін до Конституції. Зараз чомусь стало модно говорити про зміни – нам підкидають ці думки і дурні це ковтають. По-перше, треба навчитись виконувати Конституцію. По-друге, її не можна змінювати під час війни», - зазначив Хмара.

Хмара також наголосив на тому, що розмови про зміну Конституції в Україні можуть бути вигідні і Росії. «Взагалі треба припинити спекуляції навколо змін до Конституції. Всілякі шахраї намагаються відвести увагу від головних проблем, грабування, бандитизму. Для Росії – це теж вигідно. Ті, хто намагається це протягнути – або провокатори, або дурні», - додав «батько Конституції».

Нагадаємо, минулої осені один з лідерів «Народного фронту», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що його партія підготувала проект конституційної реформи, за яким «усувається дуалізм влади». Тепер про зміни до Основного закону заговорила і лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Сьогодні, на думку Тимошенко, очевидною є необхідність створення нових правил для українського суспільного співжиття. Про Конституцію, як новий суспільний договір, Тимошенко говорила і кілька тижнів тому – на форумі «Новий курс України». Не проти змін Конституції і у Опоблоці.

У той же час, за словами голови Конституційного суду України Станіслава Шевчука, українська Конституція добре виписана, єдина проблема – це її невиконання політиками. Про це він говорив у недавньому інтерв’ю «Главкому»

Також читайте: «Треба змінювати не Конституцію, а себе». 22-й річниці Основного закону присвячується

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: