Холодницький анонсував перші «гучні» вироки Антикорупційного суду

Холодницький анонсував перші «гучні» вироки Антикорупційного суду
Перші вироки у низці кримінальних справ можуть бути  до Дня Конституції

У Вищому антикорупційному суді через карантин наразі проходить лише п'ята частина судових засідань

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) може оголосити вироки у низці кримінальних справ до Дня Конституції у разі, якщо карантин знімуть 11 травня.

Таку думку висловив у ході засідання комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики у четвер, 23 квітня, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Є справи, по яких ми можемо очікувати вироки, бо ми там підходимо до дебатів, але вироків по гучних так званих справах чекати поки що рано. Якщо дійсно 11 травня зніметься карантин і почнеться більш-менш нормальне функціонування органів влади і життя в державі, то ми очікуємо перші вироки десь до Дня Конституції», - сказав він.

За словами Холодницького, у ВАКС через карантин наразі проходить лише п'ята частина судових засідань. В основному лише слідчі судді розглядають клопотання прокурорів про обрання запобіжних заходів та дозвіл на ті чи інші слідчі дії.

«Із 87 справ минулого тижня у нас було лише 15 чи 16 засідань. Слухання відбуваються лише у тих справах, де сторона захисту стверджує, що вони з'являться», - резюмував Холодницький.

До слова, Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала Нацполіції справу щодо корупції за участі брата очільника Офісу президента Андрія Єрмака. Спершу справу кваліфікували як «зловживання впливом», а згодом — як «шахрайство».

Днями нардеп Лерос оприлюднив нові факти можливої корупції в податковій.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

31 березня, глава Офісу президента провів брифінг, на якому прокоментував останній корупційний скандал за участю свого брата. Однак, його відповіді лише спровокували появу нових фотожаб.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: