Холодницький пояснив, як чиновники відмивають гроші для е-декларацій

Холодницький пояснив, як чиновники відмивають гроші для е-декларацій
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Антикорупційні прокурори змушені доводити, що чиновники не позичали кошти, а укладали фіктивний договір

Сьогодні в Україні створюється механізм, за яким будь-хто може легалізувати кошти, зароблені незаконним шляхом.

Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Зараз фактично створюється дуже небезпечний механізм, коли будь-хто, хто хоче легалізувати свої незаконно зароблені кошти, знайде собі мільйонера, який має такі кошти, і вони укладуть фактичний договір, що той нібито йому дає борг, а той нібито отримує 5, 7, 10 млн. Фактично ми доводимо, що ніякої передачі коштів не було. Розумієте, вкрав, знайди колегу, який офіційно є мільйонером, укладемо договір і таким чином будемо вважати, що договір є», – зазначив він.

Як відомо, у понеділок Регламентний комітет Верховної Ради відмовився погоджувати подання прокуратури на притягнення до відповідальності нардепа з фракції «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Генеральна прокуратура просила Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея за підозрою у правопорушенні за ч. 3 ст. 368-2 КК України – «незаконне збагачення».

Дейдей підозрюється у набутті у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також у передачі активів іншій особі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: