Хто очолить Музей Майдану? Стали відомі результати кадрового конкурсу

Хто очолить Музей Майдану? Стали відомі результати кадрового конкурсу

Переможець конкурсу - досвідчений працівник музейної справи: раніше працював на посаді заступника генерального директора Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара»

У конкурсі на посаду директора Музею Майдану переміг Ігор Пошивайло. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив український історик, позаштатний радник директора Інституту Національної пам'яті Олександр Зінченко.

Ігор Пошивайло раніше обіймав цю посаду. До призначення на посаду директора Музею Майдану Пошивайло працював на посаді заступника генерального директора Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара»

 

Як відомо, ще під час Революції гідності в Києві небайдужі активісти почали збирати предмети Майдану для майбутнього музею. Одними з багатьох ініціативних людей були активісти громадської організації «Музей Майдану» на чолі з Ігорем Пошивайлом. Після трагічних подій у Києві і впродовж наступного року люди зібрали колекцію, яка на сьогодні налічує понад 2000 артефактів, які стосуються періоду від Революції на граніті початку 90-х до Революції гідності.

«Музей Майдану» - це тепер уже народна назва утвореного розпорядженням уряду в листопаді 2015-го року «Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності». Музей одразу після заснування підпорядкували Інституту національної пам’яті, однак за жодною адресою не прописали. Історичні експонати наразі тимчасово розмістили у приміщенні Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», що на території Києво-Печерської лаври, оскільки до свого призначення пан Пошивайло працював на посаді заступника генерального директора саме цього музею.

Про бачення Пошивайла подальшого розвитку Музею читайте в інтерв'ю «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: