Індія нанесла авіаудар по пакистанській частині Кашміру

Індія нанесла авіаудар по пакистанській частині Кашміру
Індія здійснила перший авіаудар по території Пакистану із 1971 року

Пакистан заперечує факт успішного авіаудару

Міністр розвитку людських ресурсів Індії Пракаш Джаведекар заявив про те, що військово-повітряні сили країни нанесли авіаудар по табору терористів на території Кашміру, яка підконтрольна Пакистану. Про це пише британське видання The Guardian.

Мова йде про табори угруповання Джайш-е-Мохаммад. Таким чином це перший авіаудар Індії по території Пакистану із 1971 року. 

Всього за попередніми даними в повітряний простір Пакистану зайшло до 12 бойових літаків Mirage ВПС Індії. Речник пакистанських збройних сил генерал Асіф Гаруф підтвердив факт порушення повітряного простору країни в 5:00 за місцевим часом.

За його словами на перехоплення індійських літаків, які зайшли не далі чим 3-4 милі вглиб пакистанського повітряного простору, була піднята авіація. Це змусило, як відзначив пізніше Асіф Гаруф, індійські винищувачі скинути боєзаряди раніше і змінювати курс. Також повідомляється, що ніхто не постраждав на території Пакистану.

Раніше посол Пакистану в Афганістані Захід Насрулла заявив про те, що переговори між США і афганським Талібаном можуть бути поставлені під загрозу, якщо Індія вдасться до застосування сили проти Пакистану у відповідь на ситуацію в Кашмірі.

Нагадаємо, генерал-лейтенант збройних сил Індії К.Дж.С.Ділон, який командує військами в Кашмірі, заявив, що Міжвідомча розвідка Пакистану була задіяна в терористичному акті проти індійських військових. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: