Інформаторку бойовиків «ЛНР» засудили в Україні на п'ять років

Інформаторку бойовиків «ЛНР» засудили в Україні на п'ять років

Засуджена збирала дані про військових на території Луганщини

Інформаторку бойовиків терористичної організації «ЛНР» засудили в Україні на п'ять років ув'язнення. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Як повідомляється, засуджена збирала дані про військових на території Луганської області.

«Засуджено до позбавлення волі поплічницю бойовиків, яку Служба безпеки України викрила на передачі розвідувальної інформації терористам так званої «ЛНР». Контррозвідники встановили, що мешканка Луганської області збирала дані про дислокацію та переміщення українських військових підрозділів у регіоні. Отримані відомості вона передавала ватажкам незаконного збройного формування так званого «2 АК народної міліції ЛНР», - йдеться в повідомленні.

Так, суд визнав фігурантку винною у сприянні діяльності терористичної організації та засудив до п'яти років позбавлення волі. Верховний суд України відхилив касаційну скаргу засудженої та залишив вирок у силі.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила інтернет-агітаторів, які закликали до повалення влади. Агітаторів координували російські куратори. В інтернеті вони поширювали переважно деструктивний контент: фейки про карантинні обмеження через Covid-19. В СБУ також наголошують, що агітатори своїми діями намагалися дискредитувати органи державної влади. «Та головне – агітатори інспірували протести та просували ідеї федералізації України», - зазначили в СБУ.

«Результати лінгвістичної експертизи цих матеріалів підтверджують: вони містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України, насильницького повалення конституційного ладу», - додали у Службі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: