«Інтер» відмовляється платити 4 млн грн штрафу за скандальний концерт до 9 травня

«Інтер» відмовляється платити 4 млн грн штрафу за скандальний концерт до 9 травня

У Нацраді вирішили, що під час концерту до Дня Перемоги ведучі влаштували розпалювання ненависті

Телеканал «Інтер» категорично не згоден з рішенням Нацради про накладення штрафу за концерт до Дня Перемоги

Телеканал «Інтер» категорично не згоден з рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про накладення штрафу в зв'язку з трансляцією програми до Дня Перемоги «Перемога. Одна на всіх» і захищатиме свої інтереси в судовому порядку. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

«Проведена 22-23 травня 2018 року позапланова виїзна перевірка каналу Нацрадою не надала аргументованих і обґрунтованих підтверджень порушення телеканалом «Інтер» положень чинного законодавства. Свої заперечення на безпідставні звинувачення телеканал подав у Нацраду», - йдеться в повідомленні.

Серед іншого зазначається, що в передачі «Перемога. Одна на всіх» телеканал відкрито засудив нацизм і нагадав про роль України в перемозі над ним.

«Засудження нацизму є нормою для демократичних суспільств протягом останніх 70 років, в тому числі на законодавчому рівні. У 2006 році ПАРЄ в резолюції «Про боротьбу з відродженням нацистської ідеології» серед іншого зазначила, що злочинна діяльність нацистської політики і дій була безапеляційно доведена і засуджена військовим трибуналом в Нюрнберзі в 1945-1946 роках. В акті перевірки комісія Нацради привела кілька цитат з програми. Всі вони пов'язані виключно з засудженням нацизму як прояву фашизму», - зазначає прес-служба каналу.

Раніше повідомлялося, що Нацрада ухвалила рішення оштрафувати «Інтер» на 4,046 млн грн за концерт, який канал транслював 9 травня.

Як відомо, під час концерту один з ведучих Андрій Доманський виголосив промову, яка за стилістикою виявилась схожою на російську пропаганду. «Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час смолоскипної ходи в нашій столиці, де кожен метр просочений кров'ю наших співвітчизників», – сказав ведучий у супроводі оплесків за кадром.

Усі члени Нацради зійшлися на думці, що під час концерту відбулось розпалювання ненависті, і одноголосно вирішили оштрафувати телеканал на 25% від ліцензійного збору.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Ольга Герасим’юк: У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтеру»

«Інтер» проти всіх. Як виконуються квоти на телебаченні

Сергій Костинський: За показ «Іронії долі…» Нацрада буде застосовувати санкції 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: