Інтернет-компанія Alibaba продала товарів на $25 млрд в «День холостяка»

Інтернет-компанія Alibaba продала товарів на $25 млрд в «День холостяка»

В моменти пікового навантаження сервери Alibaba обробляли 256 тис. транзакцій в секунду

Китайська інтернет-компанія Alibaba продала товарів на рекордні 160 млрд юанів ($25,3 млрд) в «День холостяка».

Про це повідомляє Bloomberg.

«День холостяка» відзначається в Китаї щороку 11 листопада. Протягом 24 годин магазини влаштовують масштабні розпродажі, які приносять компанії величезні виручки.

Цього разу продажі компанії виросли на 39% в порівнянні з «Днем холостяка» в 2016 році.

У компанії також розповіли, що в моменти пікового навантаження сервера Alibaba обробляли 256 тис. транзакцій в секунду.

Перша посилка була доставлена клієнту вже через 12 хвилин 18 секунд після початку знижок. Тільки за перші три хвилини розпродажі покупці витратили $1,5 млрд.

За чотири години до закінчення розпродажу глава Cainiao (логістичної служби Alibaba) Вань Лін повідомив, що число вже існуючих замовлень на доставку перевищило 700 мільйонів. Для порівняння, в минулому році за підсумками всієї 24-годинний онлайн-розпродажі було доставлено близько 657 мільйонів посилок.

І хоча поки цей день розпродажу найбільш популярний в Китаї, керівництво Alibaba планує зробити щорічну акцію більш глобальною, додає агентство.

День холостяка, який спочатку був задуманий з метою допомогти самотнім людям знайти собі пару, в даний час відзначається в Китаї грандіозним розпродажем. Магазини 11 листопада серйозно знижують ціни, а покупці готуються до цього заздалегідь і хочуть встигнути зробити покупки першими.

Перший фестиваль знижок Alibaba за участю всього 27 торгових компаній відбувся в 2009 році. Тоді організатори хотіли привернути увагу до важливості електронної комерції, але за останні 9 років захід став наймасштабнішим розпродажем в світі. Сума покупок перевищує масштаб американської «чорної п'ятниці» і «кіберпонеділка» разом узятих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: