Іракська армія продовжує наступ проти курдів, захоплюючи нові території

Іракська армія продовжує наступ проти курдів, захоплюючи нові території

Пешмерга була змушена евакуюватися із району міста Ханакін

У вівторок, 17 жовтня, бійці армії Іраку продовжують наступ проти сил Курдської автономії (Пешмерга) для відновлення контролю над частинами країни.

Під тиском бійці курдської самооборони були змушені залишити район міста Ханакін, що знаходиться поблизу ірако-іранського кордону. Окрім того, Багдад взяв під контроль останні два родовища нафти поблизу міста Кіркук, яке було залишено бійцями Пешмерги у понеділок на фоні наступу бійців національної армії.

А представники релігійної секти язіді, які виступають у даному протистоянні союзниками Багдаду, взяли під контроль місто Сінджар, повідомляє агентство Reuters.

Дані території, які не входять до складу Курдської автономії у складі 3 провінцій, перебували під контролем курдів внаслідок проведення операцій із їх звільнення від «Ісламської держави».

В понеділок, 16 жовтня, прем’єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді віддав наказ підняти національний прапор країни над усіма територіями, які не входять до складу Курдської автономії. 

Як повідомлялося, Сполучені Штати висловили стурбованість фактом збройного протистояння урядових сил Іраку та курдського ополчення, але заявили, що Вашингтон не підтримуватиме жодну зі сторін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: