Іракські силовики кажуть, що жертв внаслідок ракетних ударів Ірану немає

Іракські силовики кажуть, що жертв внаслідок ракетних ударів Ірану немає

Американські військові було завчасно попереджені про обстріл авіабази балістичними ракетами, щоб дістатися до бункерів

Серед Іракських сил безпеки немає жертв після нападу на авіабазу «Аль-Асад» в провінції Анбар та атак в Ербілі.

Про це передає CNN з посиланням на офіцера безпеки в Іраку.

Американський військовий посадовець заявив, що військові було завчасно попереджені про обстріл авіабази балістичними ракетами, щоб дістатися до бункерів.

Повідомляється також, що прем'єр-міністр курдського регіону Іраку Массур Барзані розмовляв з державним секретарем США Майком Помпео після ракетного обстрілу, заявив він у своєму твіті.

«Під час телефонної розмови сьогодні ми обговорили поточні події в Іраку, - сказав Барзані. - Я також запропонував шляхи деескалації та стримування ситуації».

У ніч на 8 січня сили іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР, елітне іранське військово-політична формація) завдали удару по найбільшій американській базі в Іраку Аль-Асад, а також по ще мінімум одному об'єкту США на півночі Іраку.

За даними CNN, випущені десятки ракет. Дані про загиблих і постраждалих поки не надходили.

Президент США Дональд Трамп повідомлений про те, що сталося.

Корпус вартових Ісламської революції заявив, що в разі бомбардування іранської землі він буде націлений на міста Дубай, Об'єднані Арабські Емірати, і Хайфу, Ізраїль, в ході третьої хвилі операцій.

Окрім того, будь-яка держава, яка надасть свою територію як плацдарм для атак проти Ірану, буде метою для удару у відповідь.

Корпус вартових ісламської революції також загрожує атакувати США, якщо Вашингтон відповість на нанесення Іраном удари по своїм військовим об'єктам.

Читайте також:

Нагадаємо, 3 січня в ході ракетного удару США по аеропорту Багдада був убитий генерал елітного іранського спецпідрозділу «Аль-Кудс» КВІР Касем Сулеймані. Постійний представник Ірану при ООН Маджид Тахтім-Раванчі порівняв це вбивство з оголошенням війни і пообіцяв США сувору помсту.

Як повідомлялося, Трамп прокоментував ліквідацію іранського генерала Сулеймані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: