Іран не планує купувати у Росії комплекси С-400

Міжнародна панорама 20 серпня, 9:59 UTC + 3 Іранський міністр оборони зазначив, що комплекси "Антей-2500" пропонувалися замість систем С-300

Іран не має наміру купувати у Росії зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) С-400 або "Антей-2500".

Про це повідомив на прес-конференції в Тегерані міністр оборони ІРІ Хосейн Дехган.

Уточнюючи позицію Ірану з цього питання, міністр підкреслив, що "Іран отримував від російської сторони пропозицію придбати зенітно-ракетні комплекси С-400 або" Антей-2500 "замість систем С-300". "Однак ми ці пропозиції не прийняли", - сказав Хосейн Дехган.

За його словами, в даний час Іран відкликав позов проти Росії, поданий раніше в міжнародний суд в зв'язку з припиненням виконання контракту про постачання ЗРК.

"Однак, безумовно, якщо російська сторона не виконає зобов'язань за контрактом, ми залишаємо за собою право подати скаргу до суду повторно", - підкреслив Дехган.

Контракт на поставку С-300 Ірану був укладений в 2007 році. Однак його виконання було припинено з прийняттям 9 червня 2010 року Радою Безпеки ООН резолюції 1929 яка наклала заборону на передачу Тегерану сучасних озброєнь, в тому числі ракет і ракетних систем.

У квітні минулого року президент Росії Володимир Путін зняв заборону на постачання С-300 в Ісламську Республіку, в листопаді того ж року контракт набув чинності.
Як заявив раніше глава держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов, до кінця цього року Росія завершить постачання ЗРК С-300 в Іран. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: