Ірина Фріз: Кремль взяв курс на легітимізацію окупованих територій

Ірина Фріз: Кремль взяв курс на легітимізацію окупованих територій
Ірина Фріз

Кремль продовжує руйнацію позицій РФ, як учасника переговорного формату 5+2, - нардеп

Росія має намір легітимізувати окуповані території України. Про це народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз написала в себе на сторінці в Facebook, коментуючи останні події на окупованих територіях Донбасу.

«Кремль взяв курс на легітимізацію окупованих територій. Про це може свідчити проведений в Москві захід за участю Федеральної палати адвокатів Росії, що присвячений питанню чи має право ПМР на міжнародне визнання. Представництво та майданчик цього заходу свідчить до активної підготовки Кремлем чергового засідання переговорної групи в форматі «5+2». Ключову тезу про правомірність визнання ПМР, за яку голосували російські адвокати в Росії, що має статус сторони в придністровському врегулюванні, нівелює будь-яку експертність та натяки на авторитетність цього форуму.

Цілком зрозуміло, що Кремль в такий дивний спосіб намагається підготувати бодай-якусь інформаційну базу під подані до ООН документів щодо визнання цього маріонеткового утворення з російським військовим контингентом», – відзначила вона.

Фріз також наголосила на тому, що цими заходами Кремль продовжує руйнацію позицій РФ, як учасника переговорного формату 5+2.

«Україна залишається його прихильником, але мусимо констатувати, що заходи з обговорення перспектив міжнародного визнання ПМР на території РФ брутально порушують зобов’язання РФ, що взяті на себе, як стороною переговорного процесу.

Активність РФ щодо Придністров’я та в ситуації навколо ОРЛО свідчить про системну та цілеспрямовану політику Росії з ігнорування міжнародних зобов’язань та сприяння гальмуванню процесів з мирного врегулювання в регіоні», – підкреслила Ірина Фріз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: