Ісландія перевірила 1% населення на COVID-19. 50% заражених не мають симптомів

Ісландія перевірила 1% населення на COVID-19. 50% заражених не мають симптомів
Фото: pixabay.com

Ісландія почала масштабну перевірку своїх громадян на коронавірус

Ісландія стала першою країною, де на COVID-19 перевірили значну частину населення - 1%, або 3 787 осіб з 364 тисяч. При цьому вчені перевіряли не тільки пацієнтів з симптомами, а й просто людей з вулиці. Про дослідження розповідає Buzzfeed News.

Показник тестування на коронавірусну інфекцію в Ісландії склав 10 405 на 1 млн населення, тоді як в Південній Кореї перевірили 5 203 людини на мільйон, в Італії - 2 478 на мільйон, а в Великобританії - 764 на мільйон.
Наймасовішим тестуванням населення Ісландії на наявність коронавіруса зайнялася біотехнологічна компанія deCode Genetics. У дослідженні брали участь як інфіковані коронавірусом, так і не заражені COVID-19 пацієнти - це робилося для того, щоб дізнатися реальну ступінь зараженості населення в країні, тоді як зазвичай громадян тестують тільки в разі, якщо у них є симптоми захворювання.

В рамках дослідження медики виявили 218 випадків захворювання серед громадян - близько 7% від кількості тестувань. При цьому близько половини людей взагалі не мають ніяких симптомів, ще 20% мають симптоми, схожі на легку застуду.

Експерти відзначають, що безсимптомне поширення коронавірусу може значно ускладнити боротьбу з ним в майбутньому.

До слова, колишній центровий НБА Джейсон Коллінз, який провів у лізі 14 сезонів, заразився коронавірусом і розповів про симптоми захворювання.

Також нагадаємо, що Індія вводить тотальний карантин: понад 1,3 млрд людей заборонять виходити з дому. 

Слід відзначити що 24 березня Київ також посилив карантин: введено обов’язковий «масочний режим» та заборона МАФів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: